Kefírový cheesecake


INGREDIENCE

Korpus
2 vejce
30 g protein (kokosový, může být i vanilkový)
50 g kokosová mouka
150 ml nízkotučný kefír
špetka kypřícího prášku

Krém
250 g nízkotučný tvaroh
400 g krémový sýr (Goldessa light Lidl)
200 ml nízkotučný kefír
30 g protein 
2 bílky 
šťáva z limetky
trochu kokosového toppingu od Bodylab (na doslazení lze použít stévie, flavdrops, jiný sirup)

+
1/2 bílé čokolády (může a nemusí být)
kokosový olej dle konzistence
maliny či jiné ovoce na ozdobení

1. Vyšleháme vejce s proteinem, přidáme mouku, kefír a prdopeč a dáme péct na 175°C cca 10 minutek. Těsto by se mělo snad rozstírat, takže se nebojte a klidně přidejte víc kefíru. 
(forma 23 cm, vymazaná a vysypaná kokosem)

2. Na krém si vyšleháme všechny ingredience, opět by měl být řidší, takže klidně přidat více kefíru. Poté naneseme na vychladlý korpus a dáme znovu péct na 180°C cca 15 minut.
Po 15 min. snížíme teplotu na 150°C a pečeme dalších 30 minut.

3. Pro hříšníky polijeme upečený dort rozpuštěnou čokoládou s kokosovým olejem a ozdobíme, jak se nám líbí. 😋 



Komentáře

Oblíbené příspěvky