Hruškový koláč s mandlovo - kaštanovým krémem
INGREDIENCE
Korpus
1 hrnek celozrnné špaldové mouky
1 hrnek světlé špaldové mouky
2/3 hrnku kokosového tuku
5 lžic studené vody
špetka soli
3 zralé hrušky
Krém
1 hrnek mandlí
1 hrnek mandlového mléka
půl hrnku kaštanového pyré
1/4 hrnku kokosového tuku
1/2 hrnku třtinového cukru
2 lžíce tapiokového škrobu
2 lžičky vanilkového extraktu
1 lžička skořice
1.Nejdříve si namočíme mandle nejméně na 4 hodiny.Poté slijeme, spaříme horkou vodou a oloupeme.Můžeme použít i loupané mandle, ty stačí pouze namočit.
2.Oba druhy mouky přesijeme spolu se špetkou solí do mísy a přidáme zbytek surovin na těsto.
Krátce zpracujeme vařečkou a poté i rukama, dokud nám nebude vznikat jeden celek.
Zabalíme těsto do potravinářské folie a necháme odpočinout v lednici cca 30 minut.
Po té ho po částech natlačíme do koláčové formy, propícháme vidličkou a předpečeme 15 minut na 180°C.
3.Do vysokého mixéru dáme oloupané mandle, mandlové mléko, kaštanové pyré, kokosový tuk, vanilkový extrakt, tapiokový škrob a cukr.Mixujeme několik minut, dokud nám nevznikne zcela hladký krém.Nakonec přidám skořici, naposledy promixujeme a nalijeme na předpečený korpus.Poklademe oloupanými na měsíčky nakrájenými hruškami a pečeme přibližně 40 minut, dokud okraje koláče nebudou zlatavé nebo černé jako ty moje. :D
Koláč je výborný, krásně křehký a né příliš sladký! :)
Komentáře
Okomentovat