Špaldový mazanec


INGREDIENCE

200 g celozrnné špaldové mouky
2 žloutky ( +1 bílek na potření)
150 g nízkotučného tvarohu
brusinky + goji namočené v panáku rumu (množství dle chuti)
citrónová kůra
vanilkové aroma
40 g medu
12 g kypřícího prášku
mandle na ozdobení

1. Tvaroh utřeme s medem, žloutky a vanilkovou esencí.
2. Mouku smícháme s kypřícím práškem.
3. Vše smícháme dohromady, přidáme citrónovou kůru, brusinky, goji a rukama vypracujeme pěkný bochánek.
4. Bochánek dáme na plech s pečícím papírem, potřeme bílkem, posypeme mandlemi a dáme péct do trouby. Prvních 10 minut pečeme na 200°C, po té snížíme teplotu na 160°C a pečeme dalších 25 minut. 20 minut před koncem jsem mazanec přikryla alobalem, aby nezčernal a pěkně se dopekl.
Je důležité ho hlídat a zkoušet špejlí, zda nelepí. 

Doma se osvědčil více než klasický mazanec! Od teď ho budu dělat i mimo Velikonoce. 😋

Komentáře

Oblíbené příspěvky