Tvarohovo-makový cheesecake
INGREDIENCE
korpus
50 g jemných vloček (nejlepší z Lidlu)
50 g kokosové mouky (lze použít i špaldovou, rýžovou,..)
30 g jemně namletých vlašských ořechů
30 g jemně namletých mandlí
10 ml rozpuštěného kokosového oleje
2 vejce
sladidlo ( stévii, med, sirup)
lžička prášku do pečiva
krém
500 g odtučněného tvarohu (2 vaničky)
250 g bílého jogurtu
2 vejce
30 g vanilkového proteinu (flavdrops, med, stévie)
maková vrstva
200 g mletého máku
300 ml kokosového mléka (může být i normální mléko)
100 g sušené švestky
1. Jednoduše si smícháme veškeré ingredience na korpus a vytvoříme lepivé těsto. Může se nám trochu drobit, ale nenecháme se zastrašit a natlačíme ho do vymazané a kokosem vysypané formy (23 cm).
Pak ho šoupneme do trouby cca na 10 minut na 180°C.
2. Stejně tak si smícháme všechny ingredience na krém, který pak rovnoměrně naneseme na upečený vychladlý korpus a znovu pečeme 25 minut na 180°C.
3. Než vychladne korpus s krémem, připravíme si makovou vrstvu. Sušené švestky necháme 30 minut změknout v horké vodě. Poté je rozmixujeme a spolu s mákem povaříme v mléce, až vznikne hustší hmota. I tu necháme trochu vychladnout. Poté ji naneseme na tvarohový krém a dort je na světě.😍
Pro jistotu ho necháme přes noc vychladnout v ledničce.
Dozdobit si ho můžete podle své fantazie, já použila granátové jablko. 😋
Dobrou chuť😊
Komentáře
Okomentovat