Dýňový cheesecake
INGREDIENCE
Korpus
120 g ovesných vloček
60 g vlašských ořechů (lze nahradit jinými ořechy)
2 vejce
1 vrchovatá lžíce holandského kakaa
trocha mléka a vody
sladidlo flavdrops (stévie, třtinový cukr, med) od oka
Krém
500 g dýňového pyré
500 g (2 vaničky) odtučněného tvarohu
20 g vanilkového pudingového prášku
skořice
sladidlo flavdrops (opět stévie, třt. cukr, med) dle chuti
1. Vločky rozmixujeme s ořechy, smícháme s vejci a zbylými ingrediencemi. Vznikne tužší těsto, které můžeme naředit vodou nebo mlékem.
Pak ho natlačíme do vymazané a kokosem vysypané formy o průměru 23 cm.
2. Rozvařenou dýni rozmixujeme tyčovým mixérem, necháme trochu vychladnout a smícháme s tvarohem, pudingovým práškem, skořicí a sladidlem.
3. Takto vzniklý krém nalijeme na korpus a pečeme na 180°C cca 35 minutek.
Až po 20 minutách jsem dozdobila ořechy, aby se moc nepřipekly.
Většinou tvořím z dýně až na podzim, ale letos se s nimi roztrhl pytel a počasí je také spíš podzimní.😀😩
Ať chutná jako mě!😍
Komentáře
Okomentovat