Dýňovo-mrkvový koláč


INGREDIENCE

Korpus 
2 vejce
30 g rozpuštěného kokosového oleje
130 g bílého jogurtu 
130 ml sojového mléka
30 g proteinu (kokosový, vanilkový)
50 g kokosové mouky
60 g špaldové mouky
20 g kokosu
2 menší nastrouhané mrkve
dýňové pyré z půlky dýně
sladidlo od oka (stévie, flavdrops)
špetka skořice
špetka prášku do pečiva

Krém
180 g creamcheese Goldessa Lidl
200 g bílého jogurtu
sladidlo (stevie, flavdrops)
15 g proteinu (kokosový, vanilkový)

1. Vyšleháme vajíčka se sladidlem, přidáme jogurt, olej, mléko, po té sypké ingredience (protein, mouku, kokos, prdopeč, skořici) a nakonec nastrouhanou mrkev s dýňovým pyré. 
Vznikne řidší těsto, které nalijeme do vymazané a kokosem vysypané formy (23 cm) a dáme péct na 180° C cca 30 minut. 

2. Na vychladlý korpus si můžeme a nemusíme připravit krémopolevu z vyšlehaného jogurtu, creamcheese, proteinu a sladidla od oka. 
Na závěr posypeme dýňovými semínky a dáme přes noc do lednice.

Koláč je krásně vláčný, svěží, ale zároveň pěkně nasytí. Mimo to, krásně provoní Váš dům!😋


Komentáře

Oblíbené příspěvky